Sunday, August 2, 2009

:: hari pengguna n kite festival ::


hmmm......new day 2day....hari ni aku kt booth pertubuhan peladang kawasan bintulu...(tempat aku kerja sekarang).....so far selama tiga hari kt cni......sales pertubuhan kami agak memberansangkan......(im so hapy bout it..bcoz at first im so skeptical abaout it though).......by daway....sepanjang minggu ni....bintulu menjadai tempat tmpuan para pelancong disebabkan oleh festifal layang2 antarabangsa..........hotel n inn kt cni suma fully book 4 the whole week....memang rezeki untuk peniaga- peniaga kecilan..........walaubagaimana pun....i got lots of pengalaman sepanjang menyertai program wif my collegue here...pengalaman dalam marketing pun i gain from this program though.............anyway.....i will update some picture of the kite festival through out the week

Thursday, July 30, 2009

:: love quote ::

:: coretan ku ::


tanpa kita sedari........bulan july dah hampir ke penghujung...........
hari hari buat kerja yang sama... hampir jumpa orang yang sama..semua aktiviti harian hampir sama.. bosan kan?
kadang-kadang u ever feel so sorry that you refuse lots of thing.. .cos once it's refuse u never have change to get it back.. rezeki bukannya selalu ada muncul didepan kita.

untuk sekadar renungan korang........orang yang kau puja adalah orang yang membuat kau korban segalanya...mungkin ayat ni susah diertikan.. adakah korang terfikir bahawa orang yang kau puja or sayangi..akan memberi segala harapan .. memberi harta ... memberi kasih sayang atau apa apa aje yang kamu pikir akan menjadi milik atau di dalam genggaman kamu

Tapi...korang kena ingat dan berwaspada....... terdapat pelbagai jenis orang yang boleh menyayangi mu...antaranya...

1.. ambil kesempatan atas apa yang datang dari kamu
2. terima apa yang patut dan memberi balas yang sama.
3. touch n go....(hate this)


Cinta.. apa tu cinta or sayang? ada sesiapa yang mampu menggambarkan apa itu cinta mahupun sayang????????????.......rasanya tiada org mampu menggambarkannya dengan perkataan dengan baik......walau seindah mana perasaan itu....cinta dan sayang boleh membuat seseorang tu menjadi kejam...dendam..bongkak.... sedih dan sebagainya......manakala sesetengahnya akan berfikiri cinta tu baik atau suci..........tapi apabila disalah guna.. ia akan membinasakan hidup dan impian kita dengan cara yang amat menyakitkan.... so bila kamu dah bersedia untuk bercinta... bersedialah menghadapi segala rintangan yang mendatang dgn tabah dan cara yang baik.......

...renung-renungkan dan have a happy life...



:: JIWANG MODE ::



:: T.H.E.E.N.D ::

Tuesday, July 28, 2009

Friday, July 17, 2009

Monday, July 13, 2009

arghhhhhhhhhhhh.....bowing n sunyi gler.......

hmm........rasa nya agak lama dah aku x update my blog..
sejak kengkwan suma balik kampus 4 new semester, tinggalah aku kesorgan kt bintulu ni....(isk....isk....) xder kawan nak ajak kuar leparkin.....lagi pun aku dah xdpt masuk uni utk intake ni....(lagi sedey aku dibuat nyer)........skrg ni, aku lam proses recover semengat aku yang dah ilang sebab xdpt further my study....but anyway...skrg aku tgh bz buat segala persiapan utk cari kerja.......lagi pun byk pelaung keja terbuka sekrg.......my target is petronas...hehehe.....sbb dah praktikal situ) lagi pun post yg available tu pun post civil (yeay...ada peluang)....
an di hope that sum day i will got the opportunity sambg stdy lagi........


:: T.H.E.E.N.D ::

Thursday, July 2, 2009

::mind teaser on swine flu::

::mind teaser on swine flu::









apa yang ada dalam kepala otak korang sekarang..........

Tuesday, June 30, 2009

::realiti kehidupan::


eloo..mownin
ari tok tek hurm...masuk opis cam besa.....tggu gate buka n punch in mehah......(tension aie...ari2 lmbat)...ari tok sambung g rutin kt lam opis ...(boringgggggggg....) tp apa bleh buat..dah ya keja dimanahkan...huhu
na di jadikan 'story'.......aku baca blog kawan aku pagi tek n nya buka lah sikit isu pasal rakyat yang selalu diimpikan oleh malaysia iaituberbudi bahasa, bertolak ansur n so on.....aku pun setuju gak apa dia suarakan
dalam blog dia....mana x nya...aku pun ada pengalaman yang bleh aku kata sebagai pengalaman yang menyakitkan...mana taknnya....peristiwa tu blaku taun lepas...aku dalam perjalanan nak balik umah lepas format laptop n tgk wayang dgn kengkawan....alih2 aku kena rompak oleh sorg budak (aku rasa budak tu masih skolah)...budak tu tetiba serang aku dari blakang nak ambik barang yang aku embak time ya...(hp n laptop)..aper lagi...gaduh lah aku dengan budak tu...FYI....body budak tu lebih besar dari badan aku sendiri...gaduh sakan lah aku ngn biak ya..heheheh...man yang lain a.k.a pedestrian yang lalu kt area aku gaduh ya banyak yang tolong......(tlong tengok jer) bukan nya ada inisiatif nak tolong........at the end of da fight......budak tu x dapt apa2 dan diam cuma dapat kesan lebam jer dari aku....(aku pun sama lebam gak)(masuk kuliah terus kena gelar panda bear sbb lebam kt mata...hehehe) pas gaduh tu, aku g lah tanya bebudak yang ada dekat situ...n soklan panas kuar.....dan berbunyi begini " napa x tolong aku tadi" n dat kid respond 2 me with jawapan yang pelik...iaitu "saya bukan org dr bandar ni"....lepas aku dgr jwpn dia..rasa nak bagi jer kt dia satu penumbuk kt muka.....salah ker dia tolong....tu pun nak takut.....ish.......simple n x berperikemanusiaan tul jwapan dia.....
tp x kesah lah, yang penting aku sl
amat...huhu...lepas pristiwa tu aku sentiasa bawak apa2 jer brg 2 protect myself...so seperti yang nabil slalu cakap " LU PIKIR LAH SENDIRI"
walau apa pun.......kita kena sedar gak yang idup ni penuh dengan cabaran dan dugaan....so we hav 2 prepare our self untuk sebarang kemungkinan.......
sbg meyokong tag line malaysia yang baru...iaitu "ONE MALAYSIA"...kita sbagai rakyat malaysia yang dilihat pada mata dunia sebagai bangsa berbudi bahasa dan sopan santun....maka, kita seharusnya mampu melakukan sedikit perubahan dalam cara pemikiran "inside da box kepada "outside da box" tanpa menepikan aspek keagamaan n kebudayaan yang menjadi keunikan kepada malaysia itu sendiri.....fikir2kan lah.....

::blogging mode::


eloww...diary...
ari tok tek aku ngasut my best fren unutk buat xtvt blog tok....x sangka juak nya pun bleh ikut pas tgk aku wat blog...huhu(cam xcayak jak).....nya tok ni pernah suka ngn blogging xtvt tok.......huhu..(hasutan gua bejaya...yessssssssss)
nya terus register sigek akaun blog.......pas ya...ngerep terus...tp xhal..sebeb first timer cam aku juak.....hehehe..aku ada uplod gambar kmk org wat xtvt kt btu...(nya pake spek itam....ala2 model pose)(adeh mati ler aku kenak ngn nya pas tok..huhu)....aku asa nya mestgi tgh update blog nya....maklumlah..dah dapt idea nak taip lam blog nya tp x kesah lah...janji nya ad cita mok di "story" sesama kita.......hehehe
wellll...asa nya tok jak kot my post ari tok.....

Saturday, June 27, 2009

::quotes of da day::

"kalo korang mahu membuat sesuatu,korang pasti akan berusaha untuk mencari jalan untuk mendapatkannya....namun.....jika kita tidak mahu membuat sesuatu....pasti korang akan cari seribu macam alasan untuk mengelakkan nya"

::a new day begins again::

mownin.....awal beta bgn aritok....(rasa putera raja lak...)

well semalam x update pun blog....bukan aper banyak glak keja mok d polah(banyak ker???)...sampe x menang tangan mok polah suma......(nasib abis suma ari marek)...
ari ni ari sabtu....nak polah apa owh....rasa nak embak aprent g bli handpone.....(hp ilang masa konvo bulan lima ari ya...isk..iskz)(harap dapatlah)....hehehe...pagi to k awl bgn pun sebab nak anta adik g sekolah.......(banyak gilak gantian ri sekolah d btu tok) tp xpalah..dah tugas...huhu
pas tok nak g mandi.......nak polah sarapan....rasanya sampai disini saja post saya unutk pagi ni...till we meet again my blog.....

Thursday, June 25, 2009

::an evenin in bintulu::

wah...besh da jak petang di btu....sungguh sejuk...xcam slalu....fanasssssss..huhu
tp xkesah lah...janji dapat enjoy rasa sejukkkkk...ala2 salji...huhu
pas tok nak mandi n anta adik g ngaji.......pas ya dengan my pamily g shopping barang2 umah...(xda tempat lain nak g di btu towk....farley n pak city mall)...any way tok jak buat sementara waktu tok....dis is my post 4 now...

:: pastikan anda tidak bertepuk sebelah tangan ::

fellinlove1

::love quote of da day::

"Cintai jangan sesekali dihampiri jika tidak sanggup menanggung risikonya. Cinta sememangnya indah kerana kita hidup dalam khayalan. Cinta sememangnya unik kerana kita asyik diulit mimpi yang indah-indah belaka. Apabila perpisahan mendatang barulah kita tersentak dari lamunan. Kemudian kita akan sedari cinta hanyalah permainan nafsu yang membawa kesengsaraan dan penderitaan yang amat menyeksakan."

::jiwang mode::....::its all about luv::

elowwwwwwwwwwwwwww.......
rasa nak kongsi skitlah ngn suma pasal petanda anda telah jatuh cinta dengan seseorang...huhu...(mana tau ada sesautu yang kt bawah tu kena kt batang idung sendiri...huhu)

Kamu berbual dengan si dia sampai lewat tengah malam dan baru saja beberapa minit selepas kamu putuskan talian kamu sudah mula merinduinya…

Kamu membaca SMS si dia berulang-ulang kali…seolah-olah masih ada ayat-ayat yang tersembuyi dari pandangan mu :-)

Bila bersama dengan si dia kamu berjalan sangat perlahan. Takut cepat sampai ke tempat tujuan…ingin sangat berada di sisinya lebih lama lagi.

Kamu menjadi seorang yang terlalu pemalu bila bersama dengan si dia. Malu-malu kucing gitu…

Bila kamu memikirkan si dia hati mu sentiasa berdebar-debar dan jantung mu berdegup dengan laju…mengalahkan kereta F1 gitu…

Kamu tersenyum lebar bila kamu mendengar suara si dia…mungkin lewat telefon atau walaupun di sebalik tembok…mana tau sekolah si dia berjiran dengan sekolah kamu :-D

Ketika kamu melihat dia tiada wajah lain lagi yang kamu lihat di sekeliling mu…hanya dia dia dan dia…iskk kronik sudah ni…..

Kamu mula melayan lagu-lagu sentimental sambil membayangkan wajah si dia…Lagu Ayat-ayat Cinta pun di layan eh…

Kamu hanya memikirkan tentang dia saja…siang malam…jangan lupa makan minum tidur dah la yer…

Haruman badannya sangat terkesan kepada kamu…seolah-olah di mana saja kamu pergi bau itu menemani kamu membuat kamu semakin merindui dia…

Kamu sedar yang kamu tiba-tiba€ tersenyum lebar bila saja wajahnya bermain dibenak mu…

Kamu sanggup lakukan apa saja untuk si dia…ehemm…ingat jangan sampai menyalahi hukum agama okay…

Ketika kamu membaca post ini…hanya wajah dia saja yang bermain di benak mu…hah dia la orangnya yang kamu cinta tu :-)

::quotes of da day::

hmmm.....hayatilah quotes yang ada di bawah.....huhu

"Do not follow where the path may lead.
Go instead where there is no path and leave a trail.
Harold R. McAlindon"

::a new day begins again::

mownin......
ari ni kita nak upadte skitlah kt blog tok......aka diary digital(diary ker??)(masih xcayak jak aku pande memain ngn blog tok)
ermm..pa mok dicita tok owh......ok dah dapat...ari tok g opis cam besa...tp....punch in lewat sbb suma staff datang lambat....(hari2 kedak ya)....mana staf yg datang awal pun kenak tggu yg lain untuk ambik kunci kat balai polis.....(nyusah da jak dak govemen tok)
any way pas tok nak smbg keja....a new task hav been given 2 me and the task scope is still the....tracing all the money goin in and out....(the job is so lame)...tp apa kan daya, dirku dibayar untuk menjalankan tugas yang telah diamanahkan.....heheheeh(im hoping 4 a raise)
hurm....pagi tok tek asa mok bekfast..tp kenak jam dah lewat...makan jak lah "apollo chocolat layer cake" k tahan perut....huuhu....
pa g owh....asa nya dis is my post 4 now...

Wednesday, June 24, 2009

::karektor kelahiran manusia oleh dr fadzilah kamsah::

yang mana satu kah anda.......


JANUARI
Bercita-cita tinggi dan orangnya serius
Suka mendidik dan dididik
Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik
Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan
Suka smart, kemas dan teratur
Bersifat sensitif, berfikiran mendalam
Pandai mengambil hati orang lain
Pendiam kecuali telah dirangsang
Agak pemalu
Daya tumpuan yang sangat tinggi
Mudah mendisiplinkan diri sendiri
Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema
Bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamerkannya
Cukup sayang pada kanak-kanak
Suka duduk di rumah
Setia pada segala-galanya
Perlu belajar kemahiran sosial
Cukup cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI
Berfikiran abstrak
Sukakan benda yang reality dan abstrak
Intelligent, bijak dan genius
Berpesonaliti yang mudah berubah
Mudah menawan orang lain
Agak pendiam, pemalu dan rendah diri
Jujur dan setia pada segalanya
Keras hati untuk mencapai matlamat
Tidak suka dikongkong
Mudah memberontak apabila dikongkong
Suka kegiatan yang lasak
Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
Mudah mempamerkan marahnya
Tidak suka benda yang remeh-temeh
Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya
Sangat berani dan suka memberontak
Bercita-cita tinggi dan suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya
Pemerhatian yang tajam
Suka hiburan dan sukan
Suka benda yang bersifat seni
Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran
Berkecenderungan pada benda yang tahyul
Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
Belajar untuk mempamerkan emosi.

MAC
Berpesonaliti yang menarik dan menawan
Mudah didampingi
Sangat pemalu dan pemendam rasa
Sangat baik secara semulajadi, jujur, pemurah dan mudah simpati
Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran
Suka pada kedamaian
Sangat peka kepada orang lain
Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain
Tidak cepat marah dan sangat amanah
Tahu balas budi dan tahu kenang budi
Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam
Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal
Suka berangan-angan
Suka melancong
Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi
Kelam kabut dalam memilih pasangan
Suka dgn hiasan rumahtangga
Punya bakat seni dalam bidang muzik
Kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik Jangan terlalu moody.

APRIL
Sangat aktif dan dinamik
Cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
Sangat menarik dan pandai manjakan diri
Punya daya mental yang sangat kuat
Suka diberi perhatian
Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang
Sangat berani dan tiada perasaan takut
Suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah
Emosi cepat terusik
Try control the emotion
Kecenderungan bersifat dendam
Agresif, kelam kabut untuk membuat keputusan
Kuat daya ingatan
Gerak hati yang sangat kuat
Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
Berpenyakit di sekitar kepala dan dada
Sangat cemburu dan terlalu cemburu.

MEI
Kekerasan hati & degil
Kuat semangat & bermotivasi tinggi
Pemikiran yang tajam
Mudah marah apabila tidak dikawal
Pandai menarik hati orang lain & menarik perhatian
Perasaan yang amat mendalam
Cantik dari segi mental & fizikal
Tidak perlu dimotivasikan
Tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain
Mudah dipujuk
Bersikap sistematik (otak kiri)
Suka berangan
Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu
Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit
Daya khayalan yang tinggi
Permikiran yang tajam
Pandai berdebat
Fizikal yang baik
Kelemahan sistem pernafasan
Suka sastera, seni & muzik serta melancong
Tidak berapa suka duduk di rumah
Tidak boleh duduk diam
Tidak punya ramai anak
Rajin dan bersemangat tinggi
Agak boros

JUN
Berfikiran jauh & berwawasan
Mudah ditawan kerana sikap baik
Berperangai yang lemah lembut
Mudah berubah sikap, perangai, idea @ mood Idea yang terlalu banyak di kepala
Bersikap sensitif
Otaknya aktif (sentiasa berfikir)
Sukar melakukan sesuatu dengan segera
Bersikap suka menangguh-nangguh
Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik
Cepat marah & cepat sejuk
Suka bercakap & berdebat
Suka buat lawak & bergurau
Otaknya cerdas berangan-angan
Mudah berkawan & pandai berkawan
Orang yang sangat tertib
Pandai mempamerkan sikap
Mudah kecil hati
Mudah kena selsema
Suka berkemas
Cepat rasa bosan
Sikap terlalu memilih & cerewet
Kurang mempamerkan perasaan
Lambat nak sembuh apabila terluka hati
Suka kepada barang yang berjenama
Mudah menjadi eksekutif
Kedegilan yang tidak terkawal
Sesiapa yang memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya

JULAI
Sangat seronok didamping
Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki
Agak pendiam kecuali diransang
Ada harga dan maruah diri
Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan
Mudah dipujuk dan bercakap lurus
Sangat menjaga hati orang lain
Sangat peramah
Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya
Berjiwa sentimental
Jarang berdendam
Mudah memaafkan tapi sukar melupakan
Tidak suka benda remeh-temeh
Membimbing cara fizikal dan mental
Sangat peka, caring dan mengasihi serta penyayang
Layanan yang serupa dengan semua orang
Tinggi daya simpati
Pemerhatian yang tajam
Suka menilai orang lain dengan pemerhatian
Mudah dan rajin belajar
Suka muhasabah diri
Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama
Suka mendiamkan diri
Suka duduk di rumah
Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan
Tak agresif kecuali terpaksa
Lemah dari segi kesihatan perut
Mudah gemuk kawal tak kawal diet
Minta disayangi
Mudah terluka hati tapi lambat pulih
Terlalu mengambil berat Rajin dalam membuat kerja

OGOS
Suka berlawak
Mudah tertawan kepadanya
Sopan santun dan caring terhadap orang lain
Berani dan tidak tahu takut
Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan
Pandai pujuk orang lain
Terlalu pemurah & bersikap ego
Nilai harga diri yang sangat tinggi
Dahagakan pujian
Semangat juang yang luar biasa
Cepat marah & mudah mengamuk
Mudah marah apabila cakapnya dilawan
Sangat cemburu
Daya pemerhatian yang tajam & teliti
Cepat berfikir
Fikiran yang berdikari
Suka memimpin & dipimpin
Sifat suka berangan
Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat
Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk
Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit
Belajar untuk relax
Sikap kelam kabut
Romantik, pengasih & penyayang
Suka mencari kawan

SEPTEMBER
Sangat bersopan santun & bertolak ansur S
angat cermat, teliti & teratur
Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik
Pendiam tapi pandai bercakap
Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati
Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur
Kerja yang dilakukan sangat sempurna
Sangat sensitif yang tidak diketahui
Orang yang banyak berfikir
Daya pentaakulan yang baik
Otak bijak & mudah belajar
Suka mencari maklumat
Kawal diri dari terlalu mengkritik
Pandai mendorong diri sendiri
Mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi) kerana banyak simpan rahsia
Suka sukan, hiburan & melancong
Kurang menunjukkan perasaannya
Terluka hatinya sangat lama disimpan
Terlalu memilih pasangan
Sukakan benda yang luas
Bersistematik

OKTOBER
Suka sembang
Suka orang yang sayang padanya
Suka ambil jalan tengah
Sangat menawan & sopan santun
Kecantikan luar & dalam
Tidak pandai berbohong & berpura-pura
Mudah rasa simpati, baik dan pentingkan kawan
Sentiasa berkawan
Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama
Cepat marah
Macam pentingkan diri sendiri
Tidak menolong orang kecuali diminta
Suka melihat dari perspektifnya sendiri
Tidak suka terima pandangan orang lain
Emosi yang mudah terusik
Suka berangan & pandai bercakap
Emosi yang kelam kabut
Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan)
Suka melancong, bidang sastera & seni
Pengasih, penyayang & lemah lembut
Romantik dalam percintaan
Mudah terusik hati & cemburu
Ambil berat tentang orang lain
Suka kegiatan luar O
rang yang adil
Boros & mudah dipengaruhi persekitaran
Mudah patah semangat

NOVEMBER
Banyak idea dalam perkara
Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya
Berfikiran kehadapan
Berfikiran unik dan bijak
Penuh dengan idea-idea baru yang luar biasa
Pemikiran yang tajam
Daya firasat yang sangat halus dan tinggi
Bagus untuk jadi doktor
Cermat dan teliti
Personality dinamik
Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia
Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra
Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran
Terlalu degil dan keras hati apabila hendak.
Diusahakan sehingga berjaya
Tak suka marah kecuali digugat
Mudah ambil berat terhadap orang lain
Pandai muhasabah diri
Cara berfikir lain dari orang lain
Otak yang sangat tajam
Pandai mendorong diri sendiri
Tidak hargai pujian
Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya Badan yang "tough" (sasa)
Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam
Romantik
Tidak pasti dgn hubungan kasih sayang
Suka duduk di rumah
Sangat rajin dan berkemampuan tinggi
Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia
Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi
Bercita-cita tinggi
Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER
Sangat setia dan pemurah
Bersifat patriotik
Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan
Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa
Bercita-cita tinggi
Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi
Seronok didampingi
Suka bercampur dengan orang
Suka dipuji, diberi perhatian dan suka dibelai
Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur
Tidak pandai berpura-pura
Cepat marah
Perangai yang berubah-ubah
Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi
Benci pada kongkongan
Suka berlawak
Pandai buat lawak dan berfikiran dengan logik

::kenyang sudah::

well....ari ni perkara baru skit lah berlaku kt aku.....bos aku tetiba pinjam kan kereta dia untuk memudahkan aku g lunch........any way...aku sesgt bertrima kasih kt dia...heheheh(xpayah aku berpeluh jalan kaki g makan...huhu)
walau apa pun pas ni nak sambung skit lagi keja n pas tu nak enjoy relax.....(keja masih byak...wat xtau jer..huhu)...
ermmm...rasa malam ni nak ajak kengkwn g lepak kt sunflower....harap mika suma nak join lah mlm ni....bowing sesgt kt btu.........hurmm...ngatuk plak mata ni....ish....kaco ada jak org mok taip sesuatu kt blog baru ni....aka my digital diary (diary ker???)
rasanya dis 2 my post 4 now.......harap ada brita baik ptg ni...huhuu

::love quote of da day::

Kamu tidak pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu,dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya

::discover the secret of birth date.......june...::

:: Solution.
:: Problem solver.
:: Professional, honest, good assessor and strict.
:: Have a great plan and live in the best life environment.
:: Love to manipulate people; very objective to people around.
:: Need to make decisions base on self needs than others.
:: Show their leadership in their own way.


::lunch break::

hmmm...sik sedar jam dah menunjukkan kol 12 pm....cepat nya masa berlalu.....keja yg memboringkan ni pun dah mok abis juak....ermmm....pa mok dimakan time lunch tok owh.....xda idea lah........asa nak balit umah...xda transport.....i think munkin makan kt mary brown nearby kot.........(melayanglah duit aku ari ni....huhuu)
naper ek aku merapu sesorg ni......blog pun baru buka kedai....customer a.k.a friends or viewer lom ada lagi......huuu
never mind lah......janji apa nak ada lam palak knk tok di tulis kt dalam blog yg serba baru dah canggih ni......huhu....ala2 diari digital lah katakan (pernah ker aku tulis diary????)....
bah nak sambg keja skit lagi...hehehehee..........pas tu kita g lunch......hepi eating.......

::quotes of da day::

you can go higher, you can go deeper There are no boundaries above and beneath you Break every rule 'cause there's nothing between you And your dreams.......(lyric from no boundaries by kris allen)

::bowrin mode::

ish....xbes lah keja yg aku tgh wat skrg ni.......cam sial....hehehe
tapi memang benar2 boring gler...hari2 kenak buat kerja key in data kt sistem....xda terus kepuasan kt kerja yang aku tgh wat knk tok...(cam x iklas jak)....dah gaji kecik.....makan pun x lepas...hope ada interview keja bes pas tok........(still waitin 4 da schlumbeger interview though)
cam ni nak x ngerep....i like keja yang ada field work n eberyday ada new things n skills 2 be learn...not the opis geeks......sucks man.....huhu....
by da way...ari tok myb wat keje sambil update fb n blog ni kot......intenet ler teman sehati sejiwa kt opis skrg......xder collegue yang nak beramah mesra dgn beta....<> ...mana x nya...suma kt opis aku keja knk tok poretesss......a.k.a buzz bodi tahap dewa.....suma nak ambil tau.....huhu...kalah paparazi kt luar...hurmm...pa lagi nak ditaip kt ctok owh......cam dah abis idea jak.....ekekekee...k lah...lak update g blog tok....takut suma poretess lam opis tok cita kt blakang.....huhu

ermmmm..

ari tok is my first day nak buat blog.......xtauk nak buat aper.....but still try to post sum thin 2 my newly created blog.....hehehe
2day start again my daily weekdays boring routine..tggu gate opis buka....n at the end suma staff will be punch in red...huhu.....yang bes nya......eberybodi act like nothin happen though...
im juz wondering, why malaysian like to come late 2da ofis...then kuar so call minum pagi from 8 until 9am.....ermmmm....wondering lah wat they do during "minum pagi" period of time..
malas lah nak pk pasal opis....wat tension jak huhu........<<<>>>
anyway......this is my post 4 2day