Sunday, August 2, 2009

:: hari pengguna n kite festival ::


hmmm......new day 2day....hari ni aku kt booth pertubuhan peladang kawasan bintulu...(tempat aku kerja sekarang).....so far selama tiga hari kt cni......sales pertubuhan kami agak memberansangkan......(im so hapy bout it..bcoz at first im so skeptical abaout it though).......by daway....sepanjang minggu ni....bintulu menjadai tempat tmpuan para pelancong disebabkan oleh festifal layang2 antarabangsa..........hotel n inn kt cni suma fully book 4 the whole week....memang rezeki untuk peniaga- peniaga kecilan..........walaubagaimana pun....i got lots of pengalaman sepanjang menyertai program wif my collegue here...pengalaman dalam marketing pun i gain from this program though.............anyway.....i will update some picture of the kite festival through out the week

Thursday, July 30, 2009

:: love quote ::

:: coretan ku ::


tanpa kita sedari........bulan july dah hampir ke penghujung...........
hari hari buat kerja yang sama... hampir jumpa orang yang sama..semua aktiviti harian hampir sama.. bosan kan?
kadang-kadang u ever feel so sorry that you refuse lots of thing.. .cos once it's refuse u never have change to get it back.. rezeki bukannya selalu ada muncul didepan kita.

untuk sekadar renungan korang........orang yang kau puja adalah orang yang membuat kau korban segalanya...mungkin ayat ni susah diertikan.. adakah korang terfikir bahawa orang yang kau puja or sayangi..akan memberi segala harapan .. memberi harta ... memberi kasih sayang atau apa apa aje yang kamu pikir akan menjadi milik atau di dalam genggaman kamu

Tapi...korang kena ingat dan berwaspada....... terdapat pelbagai jenis orang yang boleh menyayangi mu...antaranya...

1.. ambil kesempatan atas apa yang datang dari kamu
2. terima apa yang patut dan memberi balas yang sama.
3. touch n go....(hate this)


Cinta.. apa tu cinta or sayang? ada sesiapa yang mampu menggambarkan apa itu cinta mahupun sayang????????????.......rasanya tiada org mampu menggambarkannya dengan perkataan dengan baik......walau seindah mana perasaan itu....cinta dan sayang boleh membuat seseorang tu menjadi kejam...dendam..bongkak.... sedih dan sebagainya......manakala sesetengahnya akan berfikiri cinta tu baik atau suci..........tapi apabila disalah guna.. ia akan membinasakan hidup dan impian kita dengan cara yang amat menyakitkan.... so bila kamu dah bersedia untuk bercinta... bersedialah menghadapi segala rintangan yang mendatang dgn tabah dan cara yang baik.......

...renung-renungkan dan have a happy life...



:: JIWANG MODE ::



:: T.H.E.E.N.D ::

Tuesday, July 28, 2009

Friday, July 17, 2009

Monday, July 13, 2009

arghhhhhhhhhhhh.....bowing n sunyi gler.......

hmm........rasa nya agak lama dah aku x update my blog..
sejak kengkwan suma balik kampus 4 new semester, tinggalah aku kesorgan kt bintulu ni....(isk....isk....) xder kawan nak ajak kuar leparkin.....lagi pun aku dah xdpt masuk uni utk intake ni....(lagi sedey aku dibuat nyer)........skrg ni, aku lam proses recover semengat aku yang dah ilang sebab xdpt further my study....but anyway...skrg aku tgh bz buat segala persiapan utk cari kerja.......lagi pun byk pelaung keja terbuka sekrg.......my target is petronas...hehehe.....sbb dah praktikal situ) lagi pun post yg available tu pun post civil (yeay...ada peluang)....
an di hope that sum day i will got the opportunity sambg stdy lagi........


:: T.H.E.E.N.D ::